Terug naar het overzicht

GRATIS Webinar: Het coachen van teams in het omgaan met uitdagende relaties

07 feb 2023
Plaats
Online

SPREKER: Arno Willems
INHOUD: In dit compacte webinar maak je kennis met een manier waarop je aan de hand van vier begeleidingsstijlen teams kunt coachen in het omgaan met uitdagende relaties
TIJDSDUUR: een webinar op 7 februari van 11:00 tot 12:00
DOELGROEP: Het webinar is vooral bedoeld voor gedragsdeskundigen, coaches, teamleiders, senior-begeleiders binnen de zorg voor verstandelijke beperking.
ACCREDITATIE: Voor dit webinar wordt geen accreditatie aangevraagd. Op verzoek ontvang je een certificaat
INVESTERING: het webinar is gratis

Inschrijven nieuwsbrief

Is de bejegening van uitdagende cliënten voor jou ook vaak een uitdaging? En werk je in de zorg voor verstandelijke beperking?

 Dan is het webinar over het coachen van teams in uitdagende relaties iets voor jou! Het webinar wordt verzorgd door Arno Willems, GZ-psycholoog en wetenschappelijk adviseur binnen Koraal. Arno is in 2016 gepromoveerd op het thema interactie bij cliënten met probleemgedrag. Hij zal in dit korte webinar laten zien hoe je vanuit een oprecht nieuwsgierige basishouding kunt werken met vier bejegeningsstijlen. En vooral ook hoe je aan de slag kunt gaan met een aantal persoonsfactoren van begeleiders die veel invloed hebben op die bejegening.

 

De SIG-B: Schaal voor Interactief Gedrag van Begeleiders

In het webinar zal ook kort aandacht worden besteed aan de SIG-B. Deze schaal is sinds kort beschikbaar via BergOp. Met de schaal kun je de bejegening van begeleiders naar een cliënt in kaart brengen. De SIG-B wordt bij voorkeur afgenomen bij een cliënt met (L)VB en probleemgedrag. Het doel van de SIG-B is om de discussie over de bejegening van een cliënt met probleemgedrag concreet te maken.

 

Online webinar

Het webinar wordt gegeven in Zoom en is te volgen zonder voorbereiding. Om het webinar te kunnen volgen heb je een snel internet en een PC of laptop met geluidsboxen nodig.

 

Vervolgtrainingen

Wil je na het volgen van het webinar meer leren over interactiegericht coachen dat zijn er diversie mogelijkheden voor een vervolgtraining:

Het webinar is te volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting is 1 uur.

Het webinar is vooral bedoeld voor gedragsdeskundigen, coaches, teamleiders, senior-begeleiders binnen de zorg voor verstandelijke beperking.

Voor dit webinar wordt geen accreditatie aangevraagd. Op verzoek kun je een certificaat ontvangen waarmee je zelf accreditatie kunt aanvragen.

Arno Willems

Arno Willems is GZ-psycholoog en werkt ruim 35 jaar bij Koraal, als expert binnen het Koraal Consultatie Team en als senior-onderzoeker bij Koraal Kennis. Daarnaast is hij geregeld consulent voor het CCE, docent en supervisor binnen diverse GZ-/OG en post-master opleidingen. Ook werkte hij mee aan het ontwikkelen van landelijke richtlijnen rond verstandelijke beperking en probleemgedrag. Zijn speciale belangstelling gaat uit naar de bejegening en persoonlijkheid van begeleiders bij mensen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag. Op dit thema is hij in 2016 gepromoveerd en hier heeft hij diverse artikelen over geschreven, kort samengevat in een TED-talk voor het CCE: https://vimeo.com/280208933/e3dab07099
Bekijk de docent

nieuwsbrief

">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen