Ons verhaal

De mensen achter FORTIOR zijn vader en dochter Ad van den Broek en Catja van den Broek. Ad werkte meer dan 30 jaar als gezondheidszorgpsycholoog en Registerpsycholoog NIP Gezondheid in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Catja is sterk in organisatie en promotie. FORTIOR werkt vanuit een visie.

 

Respect en relatie

Ieder mens verdient respect en is het waard om geaccepteerd te worden zoals hij is. Voor iedereen is het belangrijk om – op zijn eigen unieke niveau- te worden uitgedaagd. Alle mensen zijn sociale wezens. Voor geluk, welzijn en ontplooiing zijn zij afhankelijk van andere mensen. Goed contact en hechte relaties zijn daarom onmisbaar. Dit geldt ook voor mensen met een ontwikkelingsbeperking, zoals mensen met een verstandelijke beperking en autisme, maar is voor hen alleen niet altijd vanzelfsprekend.

 

Verschillende disciplines

Wij gunnen alle mensen met een ontwikkelingsbeperking respect, geluk, mogelijkheden om zichzelf te ontplooien en om relaties aan te gaan met anderen. Dit is al meer dan10 jaar onze belangrijkste drijfveer om met ons bureau FORTIOR trainingen te organiseren voor professionals met verschillende disciplines in de gehandicaptenzorg, GGZ, jeugdzorg, speciaal onderwijs of een eigen praktijk.

 

 

Afstemming

In de basis gaan al onze trainingen over afstemming. Dit is een belangrijke voorwaarde voor communicatie, relatie en ontwikkeling. Als je als professional je niet afstemt op wat je cliënt met een ontwikkelingsbeperking aankan of nodig heeft, dan kan probleemgedrag of zelfs een psychische stoornis ontstaan. En dat vormt een ernstige bedreiging voor het welzijn en ontwikkelingsperspectief van deze persoon.

 

Praktijkgericht

Onze trainingen richten zich op drie kernthema’s: emotionele ontwikkeling, relatie en de ondersteuning van teams. We besteden aandacht aan kennis, vaardigheden en attitude. Onze trainingen zijn volledig gericht op wat professionals voor het werken met hun cliënten nodig hebben. Zij zijn samen met de verwanten van de cliënt de spil waar alles in de zorg voor mensen met een ontwikkelingsbeperking om draait!

Onze scholing volgt de nieuwste wetenschappelijke inzichten en interessante ontwikkelingen in de praktijk.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief