Terug naar het overzicht

Individuele deskundigheidsbevordering rond emotionele ontwikkeling en de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling

datum in overleg
Online

TRAINER/ COACH: Ester de Bruijn
INHOUD: in een persoonlijke sessie gaat de trainer / coach in op jouw vragen rond emotionele ontwikkeling en de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling. Indien gewenst, kun je samen met de trainer jouw SEO verslag doornemen.
TIJDSDUUR: een sessie van 1,5 uur, datum wordt in overleg gepland
LOCATIE: online via Zoom
ACCREDITATIE: Voor deze deskundigheidsbevordering ontvang je geen accreditatiepunten
INVESTERING: 235,00 per sessie. De deskundigheidsbevordering van FORTIOR is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

Veel professionals in Nederland en Vlaanderen werken inmiddels met het Model voor Emotionele Ontwikkeling en met de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling. Het model en schaal bieden waardevolle handvatten voor de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Het is echter nog niet zo eenvoudig om het werken met emotionele ontwikkeling te integreren in het dagelijks werk. Ook ervaren sommige professionals de SEO bij aanvang als een lastige schaal om af te nemen.

Heb jij in de dagelijks werk nog vragen over emotionele ontwikkeling waarop jij en collega’s geen antwoord hebben? Of heb je twijfels over de afname, scoring en verslaglegging van de SEO-R²? Dan is deze persoonlijke online sessie iets voor jou.

 

Hoe gaat de persoonlijke deskundigheidsbevordering in zijn werk?

  • De sessie vindt online plaats in Zoom en duurt 1,5 uur.
  • Aan de sessie kunnen 1 of 2 personen deelnemen
  • De online sessie heeft betrekking op het thema emotionele ontwikkeling, de SEO-R², de SEO-V of het Kleurenprofiel.
  • Je geeft een week vooraf door welke vragen je hebt of wat je wilt bespreken. Indien gewenst mag je een eigen casus of SEO verslag insturen per e-mail.
  • Tijdens de sessie neem je samen met de trainer jouw SEO verslag of casus door. Indien je geen verslag hebt ingeleverd, gaat de trainer in op de vragen die je hebt.

 

Voor wie is de deskundigheidsbevordering bedoeld?

Deze persoonlijke online deskundigheidsbevordering is geschikt voor orthopedagogen, psychologen en PDW-ers in de verstandelijk gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs, jeugdzorg of GGZ die de SEO afnemen.

De online deskundigheidsbevordering is ook geschikt voor HBO geschoolde professionals zoals (intern) begeleiders, maatschappelijk werkers, GGZ agogen, SVP-ers coaches en vaktherapeuten, et cetera die beter willen leren werken met het model voor emotionele ontwikkeling of aan beeldvormende diagnostiek doen.

 

Hoe gaat het plannen van een online sessie in zijn werk?

Wil je deelnemen aan een persoonlijke online deskundigheidsbevordering, vul dan het inschrijfformulier in. Als we jouw aanvraag binnen hebben, dan zullen we contact met je opnemen om een geschikte datum en tijd met je te plannen. Na afloop van de sessie, mailen we de factuur.

 

Het annuleren van een online sessie:

Als je verhinderd bent voor de sessie dan kun je tot een week vooraf kosteloos annuleren. Annuleer je binnen 6 dagen tot 1 dag voor de afgesproken datum, dan brengen we 60,00 in rekening. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken datum en tijd, dan zal het volledige bedrag van de sessie (235,00) in rekening worden gebracht.

Inhoud

De online sessie heeft betrekking op het thema emotionele ontwikkeling, de SEO-R², de SEO-V of het Kleurenprofiel. De inhoud van de sessie wordt afgestemd op jouw individuele behoeften. Vooraf stuur je jouw vragen, een casus of een SEO verslag in.

Studiebelasting & voorbereiding

De studiebelasting van deze persoonlijke deskundigheidsbevordering bestaat uit de contact uren (1,5 uur) en de tijd die nodig is om je vragen op papier te zetten.

Behalve het formulieren van vragen en / of het insturen van een SEO verslag is er geen voorbereiding noodzakelijk.

Doelgroep

Deze persoonlijke online deskundigheidsbevordering is geschikt voor orthopedagogen, psychologen en PDW-ers in de verstandelijk gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs, jeugdzorg of GGZ die de SEO afnemen.

De online deskundigheidsbevordering is ook geschikt voor HBO geschoolde professionals zoals (intern) begeleiders, maatschappelijk werkers, GGZ agogen, SVP-ers coaches en vaktherapeuten, et cetera die beter willen leren werken met het model voor emotionele ontwikkeling of aan beeldvormende diagnostiek doen.

Accreditatie

Voor deze persoonlijke deskundigheidsbevordering wordt geen accreditatie aangevraagd. Indien gewenst kan een certificaat worden verstrekt als bewijs van deelname.

Ester de Bruijn

Ester de Bruijn werkt sinds 1999 als orthopedagoog in Amsterdam, eerst bij stichting AGO (arbeidsmatige dagbesteding) en na een fusie bij Cordaan (Ambulant wonen, Behandeling en Leerwerkbedrijf). Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor supervisie, coaching, training en symbooldrama Psychotherapie. Door de Leergang Supervisiekunde kwam zij op het pad van Mentaliseren en vond daarmee een mooie aansluiting in de behandeling en bevordering van de emotionele ontwikkeling. Ester was betrokken bij NEED (het europese samenwerkingsverband rondom de SEO en het ontwikkelingsdynamisch model van Anton Došen), en de samenstelling van de SEO-V, en de doorontwikkeling van de diverse SEO varianten.
Bekijk de docent

">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen