Terug naar het overzicht

Ik wil een pizza die met de brommer komt – gratis download

Cover van het boek
Auteur(s): Suzanne Verheijden
Prijs: €  00,00

Ik wil een pizza die met de brommer komt

Educatieve werkvormen voor mensen
met een verstandelijke beperking

Er zijn heel veel mogelijkheden om met je zoon/dochter/cliënt/student/maatje/leerling/medewerker educatief en tegelijkertijd plezierig aan de slag te gaan. De werkvormen in dit boek zijn geschikt voor leersituaties binnen een trainingscentrum of dagcentrum, maar ze zijn allemaal ook prima bruikbaar bij individuele begeleiding in een woning of op een werkplek. In deze gratis download ‘Ik wil een pizza die met de brommer komt’ staan 300 werkvormen beschreven.

 

Gratis download

Het boek ‘Ik wil een pizza die met de brommer komt’ is als gratis download beschikbaar.

 

Samenvatting

Er wordt veel verwacht van mensen met een beperking en hun omgeving. Participeren, zoveel mogelijk zelf doen, leren, netwerken, opkomen voor jezelf, keuzes maken, zoveel mogelijk je eigen financiën regelen, boodschappen doen, solliciteren, samenwerken, nee zeggen, je huishouden regelen…. De doelgroep wil wel. Ze willen onafhankelijk en trots zijn en grootse dingen bereiken. Maar wat als je niet kunt lezen en schrijven terwijl veel bestaande leermaterialen een bepaalde mate van leesvaardigheid vragen? Ook begeleiders en vrijwilligers willen het allerbeste voor hun cliënten, maar wat als je in je eentje een grote groep draait waarvan alle cliënten een andere leervraag en leerstijl hebben? Werkgevers en jobcoaches zijn bereid te investeren in medewerkers, maar het werk gaat ondertussen gewoon door. Ouders hebben grote en kleine wensen voor hun zoon of dochter, maar zijn vaak op zoek naar materialen die niet kinderachtig zijn en hun kind opleidt tot wie hij kan zijn.

‘Ik wil een pizza die met de brommer komt’ bevat 300 werkvormen die bijdragen aan een grotere zelfredzaamheid, een hogere eigenwaarde en meer regie voor mensen met een beperking. De werkvormen zijn gebaseerd op vaardigheden die van belang zijn binnen wonen, werken en vrije tijd. Met een coachende werkwijze die uitgaat van de mogelijkheden en talenten in plaats van de beperkingen kun je met dit praktische handboek direct samen aan de slag!

 

Over de auteur

Suzanne Verheijden zet zich in voor de zorg van de toekomst. Voor zowel de cliënt als voor de zorgprofessional. Zij houdt van innovatie en educatie. Ontwikkelen en ontwikkeling, van leren en aanleren, van nieuw en van vernieuwen en werkt daarbij graag samen met mensen met dezelfde passie en drive.

Je vindt Suzanne Verheijden ook op Twitter.

 

Andere leestips?

Is je interesse gewekt voor onze leestips? Je vindt er hier meer.

Download
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen