Terug naar het overzicht

Aandacht emotionele ontwikkeling bij een verstandelijke beperking


Auteur(s): SAM, Steunpunt Mens
Prijs: €  2,00

Gratis brochure ‘Aandacht voor de emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking’

Aandacht voor de emotionele ontwikkeling is erg belangrijk bij mensen met een verstandelijke beperking.

Deze brochure helpt ouders bij hoe zij naar emotionele ontwikkeling kijken een stap vooruit. Het helpt hun kind met een verstandelijke beperking. Zij begrijpen nu  bijvoorbeeld beter hoe hun kind zich voelt en waarom hij/zij zich zo gedraagt. Ook wat hij/zij nodig heeft en hoe hij/zij op de beste manier in de ontwikkeling gestimuleerd moet worden.

Deze brochure is gratis te downloaden!

De emotionele ontwikkeling verklaart niet alles, maar  helpt je wel om stil te staan bij je normen en regels, evenals je verwachtingen en doelstellingen. Het is in het bijzonder de emotionele ontwikkeling die je doet nadenken over termen als kunnen en aankunnen, moeten en willen. Deze brochure helpt je om na te denken over je verwachtingen in je dagelijkse omgang met je kind met een verstandelijke beperking.

Het is dus een andere manier van kijken naar gedrag, mogelijkheden en problemen, zowel voor ouders, als voor het netwerk en professionelen. We gaan op zoek naar de betekenis van het gedrag van je kind. Niet zozeer het IQ en wat je kind kàn, maar wat het àànkan, treedt dan op de voorgrond.

 

Meer leren?

Kijk ook even bij onze trainingen of er onderwerpen zijn waar je meer over wilt leren.

Download
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen