Terug naar het overzicht

Leermethode Op Stap met 16 werkkaarten

Afbeelding van leermethode Op Stap
Auteur(s): Shirley Goedendorp
Prijs: €  102,50

Leestip: Leermethode Op Stap

‘Op Stap’ is een leermethode die de zelfredzaamheid van de cliënten vergroot. Voornamelijk op het gebied van persoonlijke verzorging en huishoudelijke vaardigheden. De methode is breed inzetbaar voor  bijvoorbeeld ouders, begeleiders, scholen of zorginstellingen.

‘Op Stap’ heeft 16 werkkaarten waar visualisatie centraal staat. Op iedere werkkaart staan foto’s die te maken hebben met het uitvoeren van een vaardigheid. Er staan korte zinnen bij de foto’s. Werkkaarten zijn er in drie niveaus. En bij iedere werkkaart zit ook een kaart voor de begeleiding. Hierop staat welke extra uitleg de begeleider kan geven. De kaarten zijn verdeeld over persoonlijke verzorging en huishoudelijke vaardigheden, zoals jezelf wassen, stofzuigen, thee zetten, boterham klaarmaken, vaatwasser in- en uitruimen en nog meer.

Op Stap’ is een praktisch hulpmiddel voor begeleiders van (jong)volwassenen met een (matig) verstandelijke beperking. Bovendien vooral goed voor de begeleiders die zich willen ontwikkelen op het gebied van de zelfredzaamheid in de praktijk. Deze leermethode kan bovendien ook gebruikt worden voor kinderen die graag vaardigheden willen leren op het gebied van de persoonlijke verzorging en zelfredzaamheid binnen het huishouden.

Hoewel je deze leermethode uit kan voeren op groepsniveau, is het ook goed mogelijk om op individueel niveau te gebruiken.

 

Doelgroep

Methodiek ‘Op Stap’ is een theoretisch en praktisch hulpmiddel voor begeleiders van (jong)volwassenen met een (matig) verstandelijke beperking. Daarnaast kan deze leermethode ook gebruikt worden voor kinderen die graag vaardigheden willen leren op het gebied van de persoonlijke verzorging en zelfredzaamheid binnen het huishouden.

 

Handige links

Voordat je eventueel een bestelling doet, kun je informatie over de methode hier vinden: http://www.werkenmetvisualisaties.be/op-stap/

Bestel de leermethode voor €102,50 Op Stap op deze pagina: https://www.graviant.nl/op-stap-basisset.html

 

Meer leren?

Kijk ook even bij onze trainingen of er onderwerpen zijn waar je meer over wilt leren.

Bestellen
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen