Terug naar het overzicht

Hoe de buik het hoofd helpt denken


Auteur(s): Bas Kast
Prijs: €  19,95 - Alleen tweedehands

De intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intuïtie

Ieder van ons kent het: we moeten een beslissing nemen, en we wegen alles honderd keer af. Zelfs een lijst met voors en tegens helpt niet verder, want we voelen intuïtief aan: als we handelen naar de uitkomst ervan, nemen we de verkeerde beslissing.

Eeuwenlang was het verstand de maat der dingen. Maar nu komen neurowetenschappers en psychologen tot een heel andere conclusie:denken en voelen zijn niet van elkaar te scheiden. Terwijl de ratio zich vaak eendimensionaal, om niet te zeggen dom gedraagt, blijkt het zogenaamd irrationele vaak slimmer dan het verstand te zijn. We kunnen kortom ook op onze intuïtie vertrouwen en niet alleen op ons verstand. Dit boek laat zien hoe dat kan.

Zich baserend op de nieuwste wetenschappelijke inzichten laat Bas Kast zien, hoezeer de gevoelens een integraal bestanddeel vormen van ons denken, en hoezeer we op hen kunnen vertrouwen. Wanneer we onze irrationele kanten kennen en weten te gebruiken, kunnen we creatieve krachten in ons opwekken – en komen we zelfs bij complexe beslissingen tot resultaten die ons gelukkig maken.

Alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

Bestellen
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen