Terug naar het overzicht

Leren in de klas (emotionele ontwikkeling kinderen)

Cover van brochure
Auteur(s): SAM, Steunpunt Mens en Samenleving en HOGENT
Prijs: €  3,00

Leren in de klas

Over kunnen, aankunnen, moeten en willen

Het belang van aandacht voor emotionele ontwikkeling voor kinderen en jongeren is groot, vooral bij leren in de klas. Dus daarom ontwikkelde het Vlaamse Kennisnetwerk SENS-EO een brochure, en leer je meer over hoe een kind gestimuleerd kan worden. Motiveer kinderen om nieuwe dingen te leren in de klas!

Zowel ouders als leerkrachten willen dat een kind gelukkig is en gemotiveerd is om te leren. Gelukkig zijn in de interactie met anderen is eigenlijk een voorwaarde voor motivatie tot leren. Hierbij moet benadrukt worden dat alle kinderen gelukkig kunnen zijn, als hun basale emotionele behoeften  begrepen en beantwoord worden.

Inzicht in het niveau van de emotionele ontwikkeling van het kind biedt mogelijkheden om de benadering aan te passen aan de emotionele behoeften van het kind. En om zijn emotionele ontwikkeling te ondersteunen. Een goede emotionele ontwikkeling van het kind bevordert het leren en sociaal gedrag.

Lees nu deze brochure! Er is aandacht voor het concept van emotionele ontwikkeling. Het denken van ouders en leerkrachten over de ontwikkeling en de emotionele behoeften van kinderen is van belang. Om die reden lees je in deze brochure op een makkelijke manier over het ingewikkelde thema rondom emotionele ontwikkeling. Voor zowel ouders als leerkrachten.  We willen je leren begrijpen hoe een kind zich voelt en waarom hij/zij zich zo gedraagt. Maar ook wat hij/zij nodig heeft en hoe hij/zij op de beste manier in de ontwikkeling gestimuleerd moet worden.

 

Over de brochure Leren in de klas

Deze brochure is gebaseerd op de brochure Over kunnen, aankunnen, moeten en willen en kwam er dankzij de inzet van velen:

  • de werkgroep SEO Katholiek Onderwijs Vlaanderen regio Antwerpen
  • werkgroep SEO in onderwijs
  • BuBao De Vinderij
  • MFC De Hagewinde
  • Broederschool Lokeren
  • BuSO De Karwij

 

ANDERE LEESTIPS

Heeft leren in de klas jouw interesse? Of wil je meer leren over zorg? Hier vind je nog veel meer interessante uitgaven van onder andere SENS-EO: Leestips van FORTIOR

Download
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen