Terug naar het overzicht

Gids “de oplossingsgerichte begeleider”


Auteur(s): John Roeden
Prijs: €  29,50

Oplossingsgericht werken (OW) is een nieuwe begeleidingsmethodiek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Bij OW kijkt de begeleider vooral naar de mogelijkheden van de cliënt in de toekomst en “niet” naar oorzaken en problemen uit het verleden. De cliënt is de expert, zijn ideeën, toekomstwensen en successen dienen als vertrekpunt voor oplossingen.

John Roeden schreef eerder het handboek oplossingsgericht werken met cliënten met een lichte verstandelijke beperkingen voor psychologen en orthopedagogen. De gids “de oplossingsgerichte begeleider” is een meer praktisch boek voor begeleiders en coaches.

In het boek staat precies omschreven wat de methode “oplossingsgericht werken” is. Een belangrijk element in de methode is het gespreksmodel met tien stappen. Ook lees je in het boek verschillende strategieën (oplossingsgerichte lopers) voor de begeleiding van uitdagende situaties.

Bij de theorie in het boek staan diverse verhalen, voorbeelden, toelichting en tips. Het boek is mooi vormgegeven en bevat indringende zwart-wit foto’s.

Bestellen
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief