Terug naar het overzicht

Wiebelen en friemelen voor mensen met een verstandelijke beperking


Auteur(s): Marijenne van der Gaag en Monique Thoonsen
Prijs: €  26,95

Over de invloed van zintuiglijke prikkelverwerking op (be)leven

Om je te ontwikkelen heb je prikkels nodig. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit boek legt op een toegankelijke manier uit hoe dat precies werkt. Het geeft je een bril waarmee je kunt kijken naar gedrag: die van de zintuiglijke prikkelverwerking.

Het boek Wiebelen en friemelen voor mensen met een verstandelijke beperking is een aanrader voor iedereen die praktische tips kan gebruiken én zeker wil weten dat wat ze doen wetenschappelijk onderbouwd is. Het is geschreven voor begeleiders; dit kunnen ouders, vrijwilligers of professionals zijn.

Op een toegankelijke manier wordt de kennis rondom zintuigelijke prikkelverwerking uiteengezet. Al lezend leer je om signalen van de cliënt (het kind, de volwassene) te herkennen wat betreft onder- of overprikkeling en met deze kennis kan storend gedrag een andere betekenis krijgen. Met dit boek in handen heb je een extra manier van kijken naar gedrag; de praktische tips voor de dagelijkse praktijk dragen bij aan de kwaliteit van (be)leven.

Bestellen
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen