Terug naar het overzicht

Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden: Prikkelverwerking, lichaamsgevoel, dyspraxie en executieve functies bij ASS, AD(H)D, DCD


Auteur(s): Anneke Groot
Prijs: €  29,50

Neurospeciale kinderen leren en reageren anders omdat hun hersenen zich anders ontwikkelen, zoals bij ASS, AD(H)D, DCD en soms ook bij VB, TOS en dyslexie. Deze oprechte en gevoelige kinderen laten vaak moeilijk te begrijpen gedrag zien en willen het liefst dat de dingen op hun voorwaarden gaan. Een gedragsmatige aanpak werkt vaak niet. Dit boek geeft inzicht in de onderliggende problemen en komt daardoor tot andere, meer passende oplossingen.

Neurospeciale kinderen hebben een aantal opvallende overeenkomsten. Het gaat uitdrukkelijk niet om het gedrag en de diagnostiek, maar om te ontdekken waarom ze op deze manier reageren. Ze hebben moeite om zichzelf te ervaren door hun prikkelverwerking; hun eigen lichaamsbesef. Dat heeft invloed op hun coördinatie (dyspraxie) en executieve functies en het heeft gevolgen voor hun sociale, communicatieve en cognitieve ontwikkeling.

Het boek geeft stap voor stap meer inzicht in prikkelverwerking, je eigen attitude, dyspraxie en executieve functies, en oplossingen om neuro-speciale kinderen te begeleiden in zorg, onderwijs en opvoeding.

Dit is een belangrijk boek voor iedereen die met deze kinderen en jongeren werkt, zoals jeugd- en gezinsprofessionals, (ortho)pedagogen, (gz)psychologen, fysiotherapeuten, PMT’ers, logopedisten, revalidatie teams, sensorische informatieverwerkingstherapeuten, IB’ers en leerkrachten (speciaal)onderwijs, begeleiders verstandelijk gehandicaptenzorg en natuurlijk ouders.

Anneke Groot is trainer van professionals en ouders bij stichting Horison en is al jarenlang gewaardeerd deskundige op het gebied van autisme.  Ze schreef eerder het boek Houvast.

Bestellen
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief