Terug naar het overzicht

Contactgericht Ondersteunen


Auteur(s): Anneke Groot en Ad van den Broek
Prijs: €  00,00

Mensen met een autisme en/of een verstandelijke beperking stellen hoge eisen aan contact en laten daarmee precies zien wat ze van ons nodig hebben. Een uitdaging voor elke professional om aan die behoefte tegemoet te komen. Contactgericht Onder-steunen geeft daarvoor een handvat.

In dit boek beschrijven Anneke Groot en Ad van den Broek de methode Contactgericht Ondersteunen. Je krijgt een inkijkje in de unieke belevingswereld van mensen met autisme en mensen met een verstandelijke beperking. Het belang van contact voor de ontwikkeling van mensen met een ontwikkelingsbeperking staat centraal. Je zult in dit boek een aantal praktische technieken vinden waarmee je aan contact met je cliënt kunt werken. De methode Contactgericht Ondersteunen wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

De werking van de methode kan theoretisch verklaard worden. Er zijn onderzoeksgegevens die de methode – zij het indirect- onderbouwen.

Anneke Groot heeft stichting Horison mede opgericht. Ze geeft cursussen en lezingen over Contactgericht Spelen en Leren en Contactgericht Ondersteunen. Ook begeleidt ze ouders en professionals in de toepassing van deze methoden.

Ad van den Broek is gezondheidszorgpsycholoog en mede oprichter van het scholingsbureau FORTIOR dat gespecialiseerd is in praktijkgerichte trainingen voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Het boek contactgericht ondersteunen is alleen nog verkrijgbaar als gratis download. Download het bestand hier

 

 

Download
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen