Terug naar het overzicht

Mentaliseren kun je Leren


Auteur(s): Francien Dekker & Paula Sterkenburg
Prijs: €  00,00

Mentaliseren kun je Leren – Een handreiking voor alle begeleiders van mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking die te maken hebben met problematische gehechtheid, psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen.

Deze handreiking is een introductie in Mentaliseren Bevorderende Begeleiding (MBB). Dit boek sluit aan op de trainingen, workshops, consultatie en supervisie die al vele jaren gegeven worden over MBB, zowel binnen als buiten Bartiméus. Met dit boek zijn drie doelen gerealiseerd:

  • Er is nu in Nederland een concrete handreiking voor ouders en praktijkwerkers, die zich willen bekwamen in MBB.
  • Deze veelbelovende methodiek vertaald voor het werkveld kinderen, jeugdigen en volwassenen met een visuele en/of verstandelijke beperking.
  • Er worden door de praktische tips begeleiders geholpen om het mentaliserend vermogen van onze cliënten te ontwikkelen en te stimuleren.

Zo versterken ze van deze cliënten veerkracht en kwaliteit van bestaan. Deze handreiking is gebaseerd op literatuurstudie, scholing, supervisie en ervaring in het werken met cliënten en hun ouders of verzorgers binnen de afdeling Psychotherapie Bartiméus en het Expertisecentrum Gehechtheid en Sociale relaties van Bartiméus.

Auteurs: Francien Dekker-van der Sande en Paula Sterkenburg

Je kunt het boek “Mentaliseren Bevorderende Begeleiding” downloaden op de website van Bartimeus >>

Download
">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen