Terug naar het overzicht

(ONLINE WORKSHOP) De-escaleer in 4 stappen

workshop: De-escaleren verstandelijke beperking
18 jan 2021
Plaats
Online
Inschrijven

DOCENT: Lilian Braaksma
INHOUD: In deze workshop ontdek je hoe je agressie bij cliënten met een verstandelijke beperking kunt voorkomen door te de-escaleren in vier stappen.
TIJDSDUUR: Een online workshop op 18 januari 2021 van 9:30 tot 12:00.
ACCREDITATIE: Is toegekend door SKJ.
INVESTERING: De deelnemersprijs is 79,00. Na afloop van de training krijg je een link naar de opname van de training en mag je deze nog een week lang bekijken. FORTIOR is vrijgesteld van BTW.

Veel professionals, die werken met mensen met een verstandelijke beperking, krijgen te maken met agressie. Het is voor veel werkers in de zorg lastig om hiermee om te gaan. Als professional in de verstandelijk gehandicaptenzorg is het belangrijk om je weerbaarheid te vergroten. Want als je weerbaar bent dan kun je op een passende manier opkomen voor jezelf. Weerbaarheid voorkomt machtsmisbruik of geweldservaringen, je bent beter in staat om effectief te reageren en dus te de-escaleren.

Tot op zekere hoogte kun je agressie voorkomen. In de meeste gevallen gaat er iets vooraf aan een escalatie en zijn er signalen waaraan je kunt herkennen dat de spanning oploopt. Zodra je de signalen kunt herkennen kun je anticiperen en ingrijpen voor het misgaat. Dit noem je de-escaleren.

Er zijn vier stappen waarmee je kunt zorgen voor de-escalatie:

  1. Maak een risico analyse
  2. Tref voorzorgsmaatregelen
  3. Beslis of je weggaat of blijft
  4. Feedback & feedforward

 

Wil jij ook leren om agressie in je werk te voorkomen? Volg dan de online workshop en ontdek hoe jij in vier stappen effectief kunt de-escaleren.

Online workshop

Deze workshop wordt aangeboden als een volledige online training. FORTIOR maakt hierbij gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een camera, microfoon en luidspreker. Een smartphone is vaak minder geschikt voor het volgen van een online training. Voor een optimale verbinding (zonder storing), gebruik je bij voorkeur een computer die niet ouder is dan 2 jaar en die regelmatig is geüpdatet.

 

Inhoud van de workshop

In deze workshop zoomt docent Lilian Braaksma in op waar je invloed op hebt en hoe je kunt de-escaleren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Cirkel van invloed
  • Hoe werkt ons brein?
  • Grenzen & gedragingen
  • Communicatie & contact

Studiebelasting & voorbereiding

De workshop is zonder voorbereiding te volgen. Indien u dat wenst kun je de aanbevolen literatuur doorlezen. De studiebelasting bestaat uit het aantal contact uren. In dit geval is dat 2 uur.

Doelgroep & Cliëntgroep

De is bedoeld voor professionals die dagelijks werken met jongeren of volwassenen een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking, zoals begeleiders, verpleegkundigen, leraren.

De inhoud van de training kan ook worden toegepast in de ouderenzorg, GGZ of jeugdzorg.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door het SKJ voor 2 punten.

 

Certificaat en invoeren presentie

Na afloop van de workshop krijg je een digitaal certificaat pet mail. Op het certificaat staan de accreditaties en hun ID-nummers vermeld. Het certificaat kun je vervolgens uploaden bij het register van je beroepsvereniging.

 

Lilian Braaksma

Lilian heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen, over hoe om te gaan met agressie op de werkvloer. Daarnaast werkt ze als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg. Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.
Bekijk de docent

Aanbevolen literatuur

E-book “Voorkom agressie in de zorg. De-escaleer in vier stappen” van Lilian Braaksma. Download het e-book hier>>

Handboek “Weerbaarheid in de zorg. Omgaan met agressie op de werkvloer.” Van Lilian Braaksma. 

nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief