Het inschrijfgeld is 79,00 p.p. inclusief boek. FORTIOR is vrijgesteld van BTW.
Inschrijven nieuwsbriefIeder mens heeft zijn eigen unieke manier van verwerken van sensorische informatie. Kennis en begrip van de sensorische informatieverwerking maakt dat je met een andere blik naar cliënten, je omgeving en ook jezelf gaat kijken. Door te leren kijken welke prikkels jij en je cliënten ontvangen en wat jullie ook aan elkaar teruggeven, zul je samen meer in balans komen en zo prettiger functioneren.
FORTIOR organiseert deze studiemiddag samen met Karen de Vriend die in 2019 het boek “Help zintuiglijke prikkels!” uitbracht. Het boek heeft tot doel de theorie over sensorische informatieverwerking toegankelijk te maken voor iedereen die te maken heeft met kinderen of volwassenen met SI Problemen en biedt praktische oplossingen.
Nadat je deze studiemiddag hebt gevolgd zul je meer begrijpen van sensorische informatieverwerking. Dit is belangrijk, want pas als je begrijpt hoe SI werkt, ben je in staat om je handelen aan te passen. Je kunt dan gerichter aan de slag. Daarnaast krijg je op deze studiemiddag veel praktische tips.
Tijdens de studiemiddag ontvang je het boek van Karen de Vriend!
Deze online studiemiddag (ofwel webinar) is vanuit huis of kantoor te volgen. Het platform waarmee de training wordt gegeven, wordt later in 2021 bekend gemaakt. Voor het volgen van de training heb je een laptop of tablet nodig met een camera en stabiele internetverbinding. Vooraf wordt het boek “Help zintuiglijke prikkels” naar je opgestuurd en de hand-outs worden per e-mail verstuurd. Het digitale certificaat als bewijs van deelname wordt achteraf naar je gemaild.
De studiemiddag heeft een praktische insteek. Docent Karen de Vriend (SI-therapeut) zal je inzichten meegeven waardoor je problemen in de sensorische informatieverwerking beter zult begrijpen. Daarnaast geeft de docent je een aantal concrete handvatten mee waarmee je direct aan de slag kunt.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Aan het eind van de middag:
De studiemiddag is te volgen zonder voorbereiding. Indien gewenst kun je na afloop van de studiemiddag het boek doorlezen dat je tijdens de studiedag ontvangt.
De studiebelasting bestaat uit het aantal contact uren. In dit geval is dat 3 uur.
Cliëntgroep
De inhoud van de studiemiddag heeft betrekking op kinderen, jongeren en volwassenen met een lichte, matige of ernstig (meervoudig) verstandelijke beperking.
Doelgroep
De studiemiddag is bedoeld voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking in de gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs of GGZ, zoals:
Certificaat
Na afloop van de studiedag ontvangt iedere deelnemer een certificaat als bewijs van deelname, ondertekend door de docent(en) en FORTIOR. Op het certificaat staan de titel en de datum van de scholing en de accreditaties met hun registratienummers vermeld.
Karen de Vriend is kinderfysiotherapeut en therapeut in de sensorische informatieverwerking. Ze heeft een eigen praktijk voor sensorische informatieverwerking en kinderfysiotherapie. Op dit moment is Karen naast docent bij FORTIOR ook docent bij kenniscentrum SIEM
Door haar werk in verschillende settingen heeft Karen ervaring opgedaan met diverse problematieken bij kinderen. Onder andere heeft Karen in meerdere instellingen gewerkt voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze heeft daarom veel kennis over sensorische informatieverwerkingsproblemen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.
In haar praktijk de Tijgersprong en Sensory Lab in Steenbergen werkt Karen met kinderen van alle leeftijden en verschillende soorten problematieken. Haar speciale aandachtsgebied is kinderen met SI-problematiek. Ze coacht ook volwassenen met SI problematiek.
Bekijk de docent
Middag | |
13:30 | Inleiding in de SI theorie en de invloed op gedrag |
15:00 | Pauze |
15:15 | Wat doe je in de praktijk? |
16:30 | Afsluiting |