DOCENT: Lilian Braaksma
INHOUD: In deze workshop leer je gesprekstechnieken waarmee je de communicatie veilig houdt.
TIJDSDUUR: Een online workshop op 28 november 2022 plaats van 10:00 tot 12:00 uur.
DOELGROEP: begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals en verpleegkundigen in de zorg en leerkrachten in het speciaal onderwijs.
ACCREDITATIE: is toegekend door SKJ voor jeugd en gezinsprofessionals, Registerplein en V&VN
INVESTERING: 55,00 p.p. FORTIOR is vrijgesteld van BTW.
Je mag de opname van de workshop tot 7 dagen achteraf nog bekijken
Inschrijven nieuwsbriefCommunicatie tussen mensen is niet altijd eenvoudig en kan tot stressvolle situaties leiden. Zo kan communicatie moeizaam zijn. Er kunnen situaties ontstaan die onveilig of ongewenst zijn. Hoe kun je voorkomen dat je steeds weer in dezelfde (onveilige) situaties belandt? Wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een gesprek? Op welke manier kun je aanhaken en contact maken ten einde een gesprek te leiden naar de door jou gewenste uitkomst, tot tevredenheid van alle gesprekspartners? Transactionele analyse geeft je hiervoor handvatten.
De Transactionele analyse (TA) is vanaf 1958 ontwikkeld door psychiater Eric Berne en is een veel gebruikt model. Met het TA model kun je de communicatie- en gedragspatronen van jezelf en je gesprekspartner analyseren. Het model bestaat onder andere uit een aantal rollen (egotoestanden) die je ook kunt opvatten als gedrags- en communicatiepatronen die je gedurende je ontwikkeling van kind tot volwassene hebt eigengemaakt.
Als je met iemand communiceert (=transactie) dan kun je dit doen vanuit dezelfde rol (of egotoestand). In dit geval is er groei mogelijk. Als twee verschillende rollen elkaar ontmoeten dan ontstaat een botsing. Bij een verstoorde communicatie kun je kijken naar de rollen die jij en je gesprekspartner innemen. Als je beter begrijpt welke rol jij speelt, dan kun je jouw egotoestand aanpassen en vervolgens toewerken naar herstel van het contact en het samen zoeken naar een oplossing.
In deze workshop leer je hoe je het TA model kunt toepassen in jouw eigen werksituatie. De workshop is actief en interactief. Er wordt theorie besproken en daarnaast wordt er veel geoefend.
Deze online workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.
Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.
De hand-out en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.
In deze workshop leer je onder begeleiding van docent Lilian Braaksma je eigen gespreksvaardigheden verbeteren.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Studiebelasting
Je kunt de online workshop volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen. Deze workshop bestaat uit 2 contacturen
De online workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals, leerkrachten en verpleegkundigen in de:
Voor deze workshop is accreditatie toegekend door:
Overige accreditaties in overleg
Heb je een andere accreditatie nodig dan hierboven staat vermeld? Stuur dan een bericht naar inschrijvingen@fortior.info met de vraag of de gewenste accreditatie kan worden aangevraagd. FORTIOR zal je dan expliciet laten weten of de accreditatie wel of niet zal worden aangevraagd.
FORTIOR reikt aan het eind van de dag certificaten uit. Op het certificaat staan de accreditaties en hun ID-nummers vermeld.
Voor sommige registers van beroepsverenigingen, zoals bij NIP K&J / NVO OG, kwaliteitsregister Paramedici, KNGF, Register Vaktherapie en Registerplein, voert FORTIOR de presentie in. Hiervoor hebben wij het nummer nodig waarmee je in het register bent ingeschreven.
Als FORTIOR geen nummer van je heeft, dan kan de presentie niet worden ingevoerd. Zorg er dus voor dat je correcte nummer bekend is bij FORTIOR!
Lilian is communicatiedeskundige heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen en coachingstrajecten aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen over hoe je veilig kunt werken in stressvolle situaties, onder andere door het voorkomen van agressie op de werkvloer. Aangezien er een verbinding is tussen lichaam en geest, besteedt Lilian in haar trainingen ook veel aandacht de reacties in het lichaam en welke invloed deze hebben op de verbale en non-verbale communicatie.
Daarnaast werkt Lilian als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg.
Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.
Bekijk de docent