Terug naar het overzicht

(ONLINE WORKSHOP): Veilige gespreksvoering met het TA-model

17 jun 2021
Plaats
Inschrijven
 • Een online workshop op 17 juni 2021 van 9:30 tot 11:30
 • Inhoud: In deze workshop leer je hoe je situaties beter naar je eigen hand kunt zetten zonder de relatie met anderen te verstoren.
 • Doelgroep: begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals en verpleegkundigen in de zorg en leerkrachten in het speciaal onderwijs.
 • Docent: Lilian Braaksma
 • Accreditatie: kan worden aangevraagd in overleg
 • Je mag de opname van de workshop tot 7 dagen achteraf nog bekijken

Deelnemen aan de workshop kost 55,00 p.p. FORTIOR is vrijgesteld van BTW. Deze workshop maakt onderdeel uit van een serie. Als je deelneemt aan alle workshops uit de serie krijg je een korting.

(de datum van deze workshop is gewijzigd)

Communicatie tussen mensen is niet altijd eenvoudig. Zo kan communicatie moeizaam zijn. Er kunnen situaties ontstaan die onveilig of ongewenst zijn. Hoe kun je voorkomen dat je steeds weer in dezelfde (onveilige) situaties belandt?  Wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een gesprek en op welke manier kun je aanhaken, contact maken ten einde een gesprek te sturen naar jouw gewenste uitkomst?

Met de transactionele analyse krijg je meer inzicht in je eigen rollen tijdens verbale en non-verbale interacties én in die van anderen. Het model geeft handvatten hoe je deze rollen kunt herkennen en wat jíj kun doen om in een lastig gesprek te komen tot een oplossing.

De workshop is actief en interactief. Er wordt theorie besproken en daarnaast wordt er veel geoefend.

 

Serie workshops over verbale weerbaarheid

Deze online workshop maakt onderdeel uit van een serie online workshops over verbale weerbaarheid in de zorg. In deze workshops kun je onder andere leren: Hóe en wánneer je wát zegt. Hoe je voorkomt dat jíj de trigger veroorzaakt. Hoe je écht veilig contact kunt maken. Spiegelen en afstemmen, leiden en volgen, invloed uitoefenen en reflecteren op je eigen rol. En hoe je kunt spelen met invloed zonder dat dit ten koste gaat van de relatie.

Dit zijn de geplande workshops:

 • Workshop De-escalerende gesprekstechnieken lees meer
 • Workshop Relatie voor prestatie, spelen met invloed lees meer

 

Online workshop

Deze online workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.

De hand-out en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.

Inhoud

In deze workshop leer je onder begeleiding van docent Lilian Braaksma je eigen gespreksvaardigheden verbeteren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • oefenen met de gesprekscyclus
 • investeren in ‘volgen en leiden’
 • rollen van de Transactionele Analyse te herkennen en toe te passen
 • inzicht te geven in de 5 do’s en don’ts ten behoeve van veilige gespreksvoering

Studiebelasting

Je kunt de online workshop volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen. Deze workshop bestaat uit 2 contacturen

Doelgroep

De online workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals, leerkrachten en verpleegkundigen in de:

 • Verstandelijk gehandicaptenzorg
 • GGZ
 • Speciaal onderwijs
 • Jeugdzorg
 • Ouderenzorg

Accreditatie

Accreditatie kan worden aangevraagd bij

 • SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals
 • V&VN

Overige accreditatie worden in overleg aangevraagd. Heb je een andere accreditatie nodig? Neem dan contact op met FORTIOR via inschrijvingen@fortior.info

(Accreditatie bij het NIP K&J / NVO OG kan niet worden aangevraagd)

 

Certificaat

Na afloop van de online workshop, krijg je een digitaal certificaat als bewijs van deelname. Als je accreditatie nodig hebt van het SKJ, kun je dit certificaat uploaden in je dossier.

 

Aanwezigheid

De accreditatiecommissie van het SKJ stelt als voorwaarde dat je 100% van de contact uren aanwezig bent om in aanmerking te komen voor accreditatiepunten.

Lilian Braaksma

Lilian heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen, over hoe om te gaan met agressie op de werkvloer. Daarnaast werkt ze als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg. Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.
Bekijk de docent

nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief