Terug naar het overzicht

(ONLINE WORKSHOP): Relatie voor prestatie; spelen met invloed

 • Een online workshop op 1 juli 2021 van 9:30 tot 11:30
 • Inhoud: In deze workshop leer je hoe je situaties beter naar je eigen hand kunt zetten zonder de relatie met anderen te verstoren.
 • Doelgroep: begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals en verpleegkundigen in de zorg en leerkrachten in het speciaal onderwijs.
 • Docent: Lilian Braaksma
 • Accreditatie: kan worden aangevraagd in overleg
 • Je mag de opname van de workshop tot 7 dagen achteraf nog bekijken

Deelnemen aan de workshop kost 55,00 p.p. FORTIOR is vrijgesteld van BTW. Deze workshop maakt onderdeel uit van een serie. Als je deelneemt aan alle workshops uit de serie krijg je een korting.

(de datum van deze workshop is gewijzigd)

Als er wordt samengewerkt, bijvoorbeeld met cliënten, hun verwanten, collega’s of een leidinggevende, kunnen situaties wel eens anders uitpakken dan je graag zou willen. Het kan zijn dat jij je doelen niet bereikt omdat andere mensen je steeds tegenwerken. Hoe kun je jouw wensen realiseren zonder de relatie met anderen te verstoren? Hoe kun je oorzaken wegnemen die de relatie en communicatie met anderen bemoeilijken?

In deze workshop leer je meer over het “spel van invloed” van Dicky IJbema. Dit spel geeft je handvatten om situaties vaker op een positieve manier naar je eigen hand te zetten. De workshop is actief en interactief. Je zult tijdens de online workshop veel oefenen.

 

Serie workshops over verbale weerbaarheid

Deze online workshop maakt onderdeel uit van een serie online workshops over verbale weerbaarheid in de zorg. In deze workshops kun je onder andere leren: Hóe en wánneer je wát zegt. Hoe je voorkomt dat jíj de trigger veroorzaakt. Hoe je écht veilig contact kunt maken. Spiegelen en afstemmen, leiden en volgen, invloed uitoefenen en reflecteren op je eigen rol. En hoe je kunt spelen met invloed zonder dat dit ten koste gaat van de relatie.

Dit zijn de geplande workshops:

 • Workshop De-escalerende gesprekstechnieken lees meer
 • Workshop Veilige gespreksvoering met het TA-model lees meer

 

Webinar

Deze online workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.

De hand-out en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.

Inhoud

In deze workshop ga je onder begeleiding van weerbaarheidstrainer Lilian Braaksma werken aan het vergroten van je communicatieve vaardigheden waardoor het beter lukt om je doelen te bereiken zonder de relatie met de ander te verstoren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • de basishouding ‘nieuwsgierigheid’ die ten grondslag ligt aan het behouden van een goede relatie
 • gedragsverandering
 • spelen met invloed van Dicky IJbema waarbij je inzicht krijgt in de ‘spelersrollen’ en ‘slachtofferrollen’ ten einde de relatie goed te houden en te beïnvloeden.

Studiebelasting

Je kunt de online workshop volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen. Deze workshop bestaat uit 2 contacturen

Doelgroep

De online workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals, leerkrachten en verpleegkundigen in de:

 • Verstandelijk gehandicaptenzorg
 • GGZ
 • Speciaal onderwijs
 • Jeugdzorg
 • Ouderenzorg

Accreditatie

Accreditatie kan worden aangevraagd bij

 • SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals
 • V&VN

Overige accreditatie worden in overleg aangevraagd. Heb je een andere accreditatie nodig? Neem dan contact op met FORTIOR via inschrijvingen@fortior.info

(Accreditatie bij het NIP K&J / NVO OG kan niet worden aangevraagd)

 

Certificaat

Na afloop van de online workshop, krijg je een digitaal certificaat als bewijs van deelname. Als je accreditatie nodig hebt van het SKJ, kun je dit certificaat uploaden in je dossier.

 

Aanwezigheid

De accreditatiecommissie van het SKJ stelt als voorwaarde dat je 100% van de contact uren aanwezig bent om in aanmerking te komen voor accreditatiepunten.

Lilian Braaksma

Lilian heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen, over hoe om te gaan met agressie op de werkvloer. Daarnaast werkt ze als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg. Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.
Bekijk de docent

nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief