Terug naar het overzicht

Veilig werken in stressvolle situaties: Online workshop Spelen met invloed

08 mrt 2022
Plaats
Online
Accreditatie

DOCENT: Lilian Braaksma
INHOUD: In deze workshop leer je hoe je situaties beter naar je eigen hand kunt zetten zonder de relatie met anderen te verstoren.
TIJDSDUUR: Een online workshop op 8 maart 2022 van 19:30 tot 21:30
DOELGROEP: begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals en verpleegkundigen in de zorg en leerkrachten in het speciaal onderwijs.
ACCREDITATIE: is toegekend door SKJ voor jeugd en gezinsprofessionals en Registerplein en is aangevraagd bij V&VN
INVESTERING: 55,00 p.p. FORTIOR is vrijgesteld van BTW. Deze workshop maakt onderdeel uit van een serie. Als je deelneemt aan alle workshops uit de serie krijg je 50,00 korting.

Je mag de opname van de workshop tot 7 dagen achteraf nog bekijken

Inschrijven nieuwsbrief

Als er wordt samengewerkt, bijvoorbeeld met cliënten, hun verwanten, collega’s of een leidinggevende, kunnen situaties wel eens anders uitpakken dan je graag zou willen. Het kan zijn dat jij je doelen niet bereikt omdat andere mensen je steeds tegenwerken. Dit kan zorgen voor veel stress en spanning. Hoe kun je jouw wensen realiseren zonder de relatie met anderen te verstoren? Hoe kun je oorzaken wegnemen die de relatie en communicatie met anderen bemoeilijken?

In deze workshop leer je meer over “Spelen met invloed”, van sociaalpsycholoog Dicky IJbema. Dit model geeft je handvatten om situaties op een positieve manier naar je eigen hand te zetten waarbij je je doel te bereikt en je relatie met de ander goed houdt. De workshop is actief en interactief.

 

Leertraject veilig werken in stressvolle situaties

Deze workshop maakt onderdeel uit van een serie trainingen waarin je kunt leren om door communicatie stressvolle situaties te voorkomen, bijvoorbeeld agressie van cliënten en / of hun verwanten. In dit leertraject kun je onder andere leren: Hóe en wánneer je wát zegt. Hoe je voorkomt dat jíj de trigger veroorzaakt. Hoe je écht veilig contact kunt maken. Spiegelen en afstemmen, leiden en volgen, invloed uitoefenen en reflecteren op je eigen rol. En hoe je kunt spelen met invloed zonder dat dit ten koste gaat van de relatie.

Dit zijn de geplande workshops:

 • Veilig werken in stressvolle situaties: online workshop de-escalerende gesprekstechnieken Meer informatie>>
 • Veilig werken in stressvolle situaties: online workshop veilige communicatie met het TA-model Meer informatie>>
 • Veilig werken in stressvolle situaties: fysieke training lichaamstaal en gesprekstechnieken Meer informatie>>

 

Online training

Deze online workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.

De hand-out en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.

Inhoud

In deze workshop ga je onder begeleiding van communicatiedeskundige Lilian Braaksma werken aan het vergroten van je communicatieve vaardigheden waardoor het beter lukt om je doelen te bereiken zonder de relatie met de ander te verstoren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • de basishouding ‘nieuwsgierigheid’ die ten grondslag ligt aan het behouden van een goede relatie
 • gedragsverandering
 • het model “Het spel invloed” van Dicky IJbema, waarbij je inzicht krijgt in de ‘spelersrollen’ en ‘slachtofferrollen’ ten einde de relatie goed te houden en te beïnvloeden.

 

Studiebelasting

Je kunt de online workshop volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen. Deze workshop bestaat uit 2 contacturen

Doelgroep

De online workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals, leerkrachten en verpleegkundigen in de:

 • Verstandelijk gehandicaptenzorg
 • GGZ
 • Speciaal onderwijs
 • Jeugdzorg
 • Ouderenzorg

Accreditatie

Voor deze workshop is accreditatie toegekend door:

 • SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals
 • Registerplein voor alle beroepsgroepen

 

Voor deze online workshop is accreditatie aangevraagd bij:

 • V&VN


Overige accreditaties in overleg

Heb je een andere accreditatie nodig dan hierboven staat vermeld? Stuur dan een bericht naar inschrijvingen@fortior.info met de vraag of de gewenste accreditatie kan worden aangevraagd. FORTIOR zal je dan expliciet laten weten of de accreditatie wel of niet zal worden aangevraagd.

 

Certificaat en invoeren presentie

FORTIOR reikt aan het eind van de dag certificaten uit. Op het certificaat staan de accreditaties en hun ID-nummers vermeld.

Voor sommige registers van beroepsverenigingen, zoals bij NIP K&J / NVO OG, kwaliteitsregister Paramedici, KNGF, Register Vaktherapie en Registerplein, voert FORTIOR de presentie in. Hiervoor hebben wij het nummer nodig waarmee je in het register bent ingeschreven.

Als FORTIOR geen nummer van je heeft, dan kan de presentie niet worden ingevoerd. Zorg er dus voor dat je correcte nummer bekend is bij FORTIOR!

Lilian Braaksma

Lilian is communicatiedeskundige heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen en coachingstrajecten aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen over hoe je veilig kunt werken in stressvolle situaties, onder andere door het voorkomen van agressie op de werkvloer. Aangezien er een verbinding is tussen lichaam en geest, besteedt Lilian in haar trainingen ook veel aandacht de reacties in het lichaam en welke invloed deze hebben op de verbale en non-verbale communicatie.

Daarnaast werkt Lilian als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg.

Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.

 
Bekijk de docent

nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief