DOCENT: Lilian Braaksma
INHOUD: In deze workshop komt aan de orde hoe je kunt voorkomen dat agressie ontstaat door de-escalerende gesprekstechnieken.
DOELGROEP: begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals en verpleegkundigen in de zorg en leerkrachten in het speciaal onderwijs.
TIJDSDUUR: Een online workshop op 21 november 2022 van 10:00 tot 12:00 uur.
ACCREDITATIE: is toegekend door SKJ voor jeugd en gezinsprofessionals, Registerplein en V&VN
INVESTERING: 55,00 p.p. FORTIOR is vrijgesteld van BTW.
Je mag de opname van de workshop tot 7 dagen achteraf nog bekijken
Inschrijven nieuwsbriefVeel professionals, die werken met mensen met een verstandelijke beperking, krijgen te maken met agressie. Dit kan tot stressvolle situaties leiden. Het is een lastige opgave om met agressieve cliënten en verwanten om te gaan. Tot op zekere hoogte kun je agressie voorkomen. In de meeste gevallen gaat er iets vooraf aan een escalatie en zijn er signalen waaraan je kunt herkennen dat de spanning oploopt. Zodra je de signalen kunt herkennen kun je anticiperen en ingrijpen voor het misgaat. Dit noem je de-escaleren.
Deze workshop gaat specifiek in op gesprekstechnieken waarmee je agressie kunt stoppen of voorkomen. De workshop is actief en interactief. Je zult vanachter je laptop een aantal praktische en fysieke oefeningen gaan doen.
Deze online workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.
Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.
De hand-out en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.
Tijdens deze workshop vult en verbetert docent Lilian Braaksma je gereedschapskist met de-escalerende gesprekstechnieken
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Je kunt de online workshop volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen. Deze workshop bestaat uit 2 contacturen
De online workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals, leerkrachten en verpleegkundigen in de:
Voor deze online workshop wordt accreditatie aangevraagd bij:
Overige accreditaties in overleg
Heb je een andere accreditatie nodig dan hierboven staat vermeld? Stuur dan een bericht naar inschrijvingen@fortior.info met de vraag of de gewenste accreditatie kan worden aangevraagd. FORTIOR zal je dan expliciet laten weten of de accreditatie wel of niet zal worden aangevraagd.
FORTIOR reikt aan het eind van de dag certificaten uit. Op het certificaat staan de accreditaties en hun ID-nummers vermeld.
Voor sommige registers van beroepsverenigingen, zoals bij NIP K&J / NVO OG, kwaliteitsregister Paramedici, KNGF, Register Vaktherapie en Registerplein, voert FORTIOR de presentie in. Hiervoor hebben wij het nummer nodig waarmee je in het register bent ingeschreven.
Als FORTIOR geen nummer van je heeft, dan kan de presentie niet worden ingevoerd. Zorg er dus voor dat je correcte nummer bekend is bij FORTIOR!
Lilian is communicatiedeskundige heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen en coachingstrajecten aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen over hoe je veilig kunt werken in stressvolle situaties, onder andere door het voorkomen van agressie op de werkvloer. Aangezien er een verbinding is tussen lichaam en geest, besteedt Lilian in haar trainingen ook veel aandacht de reacties in het lichaam en welke invloed deze hebben op de verbale en non-verbale communicatie.
Daarnaast werkt Lilian als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg.
Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.
Bekijk de docent