Terug naar het overzicht

(ONLINE WORKSHOP) De-escalerende gesprekstechnieken

03 jun 2021
Plaats
Inschrijven
 • Een online workshop op 3 juni 2021 van 9:30 tot 11:30
 • Inhoud: In deze workshop komt aan de orde hoe je kunt voorkomen dat agressie ontstaat door de-escalerende gesprekstechnieken.
 • Doelgroep: begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals en verpleegkundigen in de zorg en leerkrachten in het speciaal onderwijs.
 • Docent: Lilian Braaksma
 • Accreditatie: Kan in overleg worden aangevraagd
 • Je mag de opname van de workshop tot 7 dagen achteraf nog bekijken

Deelnemen aan de workshop kost 55,00 p.p. FORTIOR is vrijgesteld van BTW. Deze workshop maakt onderdeel uit van een serie. Als je deelneemt aan alle workshops uit de serie krijg je een korting.

(de datum van deze workshop is gewijzigd)

Veel professionals, die werken met mensen met een verstandelijke beperking, krijgen te maken met agressie. Het is een lastige opgave om met agressieve cliënten en verwanten om te gaan. Tot op zekere hoogte kun je agressie voorkomen. In de meeste gevallen gaat er iets vooraf aan een escalatie en zijn er signalen waaraan je kunt herkennen dat de spanning oploopt. Zodra je de signalen kunt herkennen kun je anticiperen en ingrijpen voor het misgaat. Dit noem je de-escaleren.

Deze workshop gaat specifiek in op gesprekstechnieken waarmee je agressie kunt stoppen of voorkomen. De workshop is actief en interactief. Je zult vanachter je laptop een aantal praktische en fysieke oefeningen gaan doen.

 

Serie workshops over verbale weerbaarheid

In deze workshops kun je onder andere leren: Hóe en wánneer je wát zegt. Hoe je voorkomt dat jíj de trigger veroorzaakt. Hoe je écht veilig contact kunt maken. Spiegelen en afstemmen, leiden en volgen, invloed uitoefenen en reflecteren op je eigen rol. En hoe je kunt spelen met invloed zonder dat dit ten koste gaat van de relatie.

Dit zijn de geplande workshops:

 • Workshop Veilige gespreksvoering met het TA-model lees meer
 • Workshop Relatie voor prestatie, spelen met invloed lees meer

 

Online workshop

Deze online workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.

De hand-out en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.

Inhoud

Tijdens deze workshop vult en verbetert docent Lilian Braaksma je gereedschapskist met de-escalerende gesprekstechnieken

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • oefenen met verschillende begrippen zoals NIVEA, LSD, OMA en ANNA
 • inzicht te geven in verschillende gedragingen en mogelijkheden tot de-escaleren
 • wat je beter wél en níet kunt zeggen
 • oefenen met spiegelen en afstemmen

Studiebelasting

Je kunt de online workshop volgen zonder voorbereiding. De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen. Deze workshop bestaat uit 2 contacturen

Doelgroep

De online workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, jeugd- en gezinsprofessionals, leerkrachten en verpleegkundigen in de:

 • Verstandelijk gehandicaptenzorg
 • GGZ
 • Speciaal onderwijs
 • Jeugdzorg
 • Ouderenzorg

Accreditatie

Accreditatie kan worden aangevraagd bij

 • SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals
 • V&VN

Overige accreditatie worden in overleg aangevraagd. Heb je een andere accreditatie nodig? Neem dan contact op met FORTIOR via inschrijvingen@fortior.info

(Accreditatie bij het NIP K&J / NVO OG kan niet worden aangevraagd)

 

Certificaat

Na afloop van de online workshop, krijg je een digitaal certificaat als bewijs van deelname. Als je accreditatie nodig hebt van het SKJ, kun je dit certificaat uploaden in je dossier.

 

Aanwezigheid

De accreditatiecommissie van het SKJ stelt als voorwaarde dat je 100% van de contact uren aanwezig bent om in aanmerking te komen voor accreditatiepunten

Lilian Braaksma

Lilian heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van psychofysieke trainingen aan zorgprofessionals. Vanuit haar eigen bedrijf “Training & Teaching” verzorgt ze trainingen, over hoe om te gaan met agressie op de werkvloer. Daarnaast werkt ze als docent lichamelijke opvoeding op een vmbo school, is ze vechtsportdocent en NLP coach. Als kind van ouders met een hersenziekte is ze ervaringsdeskundige in de zorg. Lilian is auteur van het boek “weerbaarheid in de zorg”.
Bekijk de docent

nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief