Direct contact? Bel ons:030 - 6586103
  • Een studiedag op 20 juni 2018
  • docent: Hilde Zevenbergen
  • voor: pedagogen en psychologen met ervaring in het afnemen van de SEO
  • inhoud: een praktijkgerichte studiedag over de SEO-R² in een huiskamersetting. Aan de hand van opdrachten nemen de deelnemers hun eigen verslag door en worden de volgende aspecten geoefend: het afnemen van een SEO-R², de verslaglegging en advisering
  • accreditatie is toegekend dor het NIP / NVO

 

Fortior scholingen gehandicaptenzorg

 

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking neemt de aandacht voor emotionele ontwikkeling steeds meer toe. Om de begeleiding goed te kunnen afstemmen op de cliënt is het nodig een inschatting te kunnen maken van zijn of haar emotionele ontwikkelingsniveau. Een van de instrumenten die daarvoor gebruikt kan worden, is de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling Revised² (SEO-R²).

 

Bij orthopedagogen en psychologen leven soms nog vragen over de toepassing van de SEO-R². Ook als deze eenmaal is afgenomen, kunnen er nog vragen zijn, zoals: “Hoe verwoord ik de uitkomsten in een helder verslag?” of “Hoe vertaal ik het ingeschatte emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënt in een concrete begeleidingsstijl?” en “Hoe communiceer ik het beste over de uitkomsten van de SEO-R² met de cliënt, zijn ouders en begeleiders?”.

 

Deze scholing vindt plaats in de “huiskamer” van FORTIOR. Hier kun je in een kleine groep (maximaal 6 personen) onder begeleiding van orthopedagoog Hilde Zevenbergen ervaringen uitwisselen en intensief oefenen met de SEO-R² in je eigen casus. Het wordt als een grote meerwaarde ervaren dat de groep klein is en je aan de slag gaat met je eigen afname en alle vragen die je daar over hebt.

 

De inhoud van de workshop over de SEO-R²

Tijdens deze studiedag stemt Hilde Zevenbergen het programma af op de vragen die bij de deelnemers leven.

 

Onderwerpen die tijdens de studiedag aan bod kunnen komen zijn:

  • Herkennen van de fasen van emotionele ontwikkeling
  • De manier(en) waarop je de SEO-R² kunt afnemen
  • Het scoren en de verslaglegging van de resultaten
  • Advisering over de gewenste begeleiding, op basis van de resultaten van de SEO-R²
  • De terugkoppeling aan betrokkenen van de uitkomsten van de SEO-R²

 

De theorie achter de SEO-R² wordt als bekend verondersteld en zal daarom niet meer uitgebreid worden behandeld. Het doel van deze studiedag is om orthopedagogen, psychologen en psychodiagnostisch werkenden praktisch te ondersteunen bij het werken met de schaal.

 

Je kunt tijdens de studiedag ook de verslagen van andere deelnemers bekijken en je ontvangt persoonlijke feedback van de docent.

 

De voorbereiding

Het is de bedoeling dat alle deelnemers vooraf een geanonimiseerd verslag mailen naar [email protected]. Omdat er tijdens de studiedag actief gewerkt wordt met dit verslag, is het nodig dat een print van het verslag ook wordt meegenomen naar de studiedag.

 

De inhoud van het boek SEO-R². Schaal voor Emotionele Ontwikkeling – Revised² wordt als bekend verondersteld. Tijdens de studiedag wordt het boek actief gebruikt.

 

Studiebelasting

Indien u de inhoud van het boek SEO-R². Schaal voor Emotionele Ontwikkeling – Revised² nog niet kent, dient u dit vooraf door te nemen. De geschatte leestijd bedraagt 2 tot 3 uur.

De studiebelasting van deze scholing bestaat uit het aantal contacturen. Het aantal contacturen is 5,5 uur.

 

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor orthopedagogen, psychologen en psychodiagnostisch werkenden in de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking. Een vereiste voor deelname is dat de deelnemers theoretische kennis hebben over de SEO-R² en met de schaal werken.

 

Accreditatie

Accreditatie voor deze studiedag is toegekend door accreditatiebureau NIP/NVO (herregistratie: 6 punten, diagnostiek: 2 punten en behandeling; 1 punt).

 

Inschrijven

De studiedag is op 20 juni 2018. De studiedag duurt van 9:30 tot 16:30 in Utrecht. De inschrijfkosten bedragen €275,- p.p. inclusief lunch, koffie en thee. De literatuur t.w.v. €23,00  is niet bij de deelnemersprijs inbegrepen.

 

Schrijf je hier in voor workshop over het praktisch toepassen van de SEO-R >>

 

Meer informatie over: