VOORAANKONDIGING: symposium Bevorderen van zelfregulatie bij mensen met een verstandelijke beperking

Terug naar het overzicht
  • een symposium op 5 maart 2020
  • Locatie: Utrecht
  • Inhoud: Dit symposium gaat dieper in op de vraag hoe mensen met een verstandelijke beperking geholpen kunnen worden met hun (zelf)regulatie. In de ochtend zijn er drie plenaire lezingen. In de middag kun je kiezen uit een aantal praktische workshops.
  • Accreditatie wordt aangevraagd bij het accreditatiebureau NIP K&J/NVO OG, SKJ en het Register Vaktherapie.

De inschrijfkosten bedragen €224,50 p.p. inclusief koffie, thee en lunch. FORTIOR is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

In december 2018 vond het symposium (Zelf)regulatie bij mensen met een verstandelijke beperking plaats. Op dit symposium is verkend wat zelfregulatie inhoudt en zijn er mogelijkheden aangegeven voor de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Het komende symposium op 5 maart 2020 gaat in die lijn verder. De vraag die dan op tafel komt, is hoe mensen met een verstandelijke beperking geholpen kunnen worden op het gebied van zelfregulatie, bij het vinden van de balans tussen enerzijds hun eigen wensen, behoeften en mogelijkheden en anderzijds de eisen die hun omgeving aan hen stelt. Op het symposium komen manieren ter sprake waarop de persoon met een verstandelijke beperking zich tot rust kan brengen en stress kan hanteren. En ook welke tools er voor professionals beschikbaar zijn waarmee ze de persoon in kwestie doelmatig kunnen helpen en ondersteunen.

Met lezingen van Jaap van der Stel (lector GGZ, Hogeschool Leiden), Jacques Heijkoop (ontwikkelaar methode Heijkoop) en Lex Wijnroks (ontwikkelingspsycholoog, orthopedagogiek, Universiteit Utrecht).  De workshops gaan over methoden waarmee cliënten bij hun zelfregulatie ondersteund kunnen worden: de methode Heijkoop (Astrid Tulleners), Mindfullness (Marieke Leeflang en Dieuwke Kluvers), de Affectregulerende Vaktherapie (Sanne van der Vlugt en Leanne Nieuwenhuis), Sensorische Informatieverwerking (Karen de Vriend), de app SignaLeren (Brigitte Blijlevens en Nathalie van Hilst), FloorPlay (Lizette Roosenboom) en seksualiteit (Paulien van Doorn). Dagvoorzitter is Wil Buntinx.

Binnenkort verschijnt op deze website meer uitgebreide informatie over het symposium.

Binnenkort verschijnt hier meer informatie.

Binnenkort verschijnt hier meer informatie.

Vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
531 AJ Utrecht

De locatie ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf station Utrecht Centraal.

Nabij de locatie kan zeer beperkt gratis worden geparkeerd (vol=vol). Het dichtstbijzijnde parkeerterrein is de Jaarbeurs (dagkaart €16,50).

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief