Terug naar het overzicht

Mirjam Hermse

Mirjam is geboren in Groningen en heeft van jongs af aan al affiniteit met kinderen en jongeren die zich anders ontwikkelen en uit de pas lopen. Ze is gestart met de opleiding SPW en startte haar werkzame leven als klasse assistent. Mirjam was vooral geïnteresseerd in de kinderen die zich anders ontwikkelden. Ze wilde meer verdieping op dit vlak. Daarom begon ze een opleiding SPH in 1998. Het onderwijs bleef haar trekken. Want je staat dicht bij de kinderen en jongeren en volgt de ontwikkeling nauwgezet.

Omdat ze zich verder wilde specialiseren, ging Mirjam de Pabo doen. Ze wilde graag meer ontwikkelmogelijkheden binnen het onderwijs creëren. Vanuit het werken met jongere leerlingen in reguliere groepen is Mirjam zich gaan specialiseren in gedragsregulatie en gedragsproblematiek. Ze is een aantal jaren leerkracht geweest in de structuurgroep. Dit was een groep leerlingen die niet binnen de reguliere groepen konden functioneren. Omdat er naast onderwijs een zorgvraag lag en deze kinderen meer ondersteuningsbehoefte hadden. Er was sprake van een multidisciplinaire aanpak met naast onderwijs behandeling en samenwerking met kinder- en jeugdpsychiatrie. Mirjam ontdekte dat hier haar uitdaging lag.

Ze volgde de master SEN opleiding en was naast leerkracht al een aantal jaren werkzaam als intern begeleider binnen het speciaal onderwijs. Sinds kort is Mirjam gestart met een behandeling in de vorm van stressregulatie samen met een PMT-er binnen school. Deze methode heeft Mirjam samen met Niki ontwikkeld.

">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen