Terug naar het overzicht

Mia Scheffers

Mia Scheffers is opgeleid als bewegingswetenschapper, bewegings- en lichaamsgericht psychotherapeut en seksuoloog. Als associate lector binnen het lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Hogeschool WIndesheim houdt zij zich hoofdzakelijk bezig met onderzoek naar en theoretische onderbouwing van bewegings- en lichaamsgeoriënteerde interventies bij trauma.

Binnen het lectoraat doet en begeleidt Mia onderzoek naar psychomotorische interventies bij verschillende doelgroepen met aan een trauma gerelateerde problematiek, waaronder vluchtelingen, veteranen en slachtoffers van seksueel geweld. Daarnaast is Mia gespecialiseerd in de psychometrische evaluatie van meetinstrumenten, in het bijzonder vragenlijsten die van belang zijn voor de diagnostiek en evaluatie van psychomotorische therapie.

Mia studeerde Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit, waar ze ook de postdoctorale opleiding tot bewegings- en lichaamsgericht psychotherapeut afrondde. Bij het RINO Amsterdam volgde zij de postdoctorale opleiding tot seksuoloog. Zij promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift Body experience in patients with mental disorders.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief