Terug naar het overzicht

Matthijs Heijstek

Matthijs is als orthopedagoog-generalist werkzaam in de zorg aan mensen met verstandelijke beperking bij Zozijn. Daarnaast doet hij als promovendus bij de Universiteit Utrecht onderzoek via de leerstoel van Prof. dr. Marian Jongmans.

Matthijs studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen in 2005 is hij als gedragsdeskundige gaan werken bij Amerpoort, een organisatie voor zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Baarn/Soest. Bij Amerpoort specialiseerde Matthijs zich in de zorg en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Hij schreef in die tijd een aantal boeken voor begeleiders, waaronder: Methode ARGOS; handvatten voor begeleiders van mensen met een hechtingsstoornis en een verstandelijke beperking. (www.argosmethode.nl).

Hij combineerde de werkzaamheden bij Amerpoort sinds 2016 met de functie van docent in de masteropleiding van de CCFES (Clinical Child, Family and Education Studies, orthopedagogiek) aan de Universiteit Utrecht. Hij is sinds 2020 in dienst van Zozijn en naast zijn klinisch werk daar doet hij dus ook onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Matthijs doet onderzoek naar interventies bij probleemgedrag die voortkomen uit een stressmodel.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief