Terug naar het overzicht

Lizette Rosenboom

Lizette Rosenboom (1959) is afgestudeerd als kinder- en jeugdpsychologe aan de VU in Amsterdam en in 1994 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op het belang van een sensitieve opvoedingshouding in relatie tot de kwaliteit  van de hechting bij buitenlandse adoptiekinderen.

Na een verhuizing naar Friesland en de komst van een dochter, is zij via een verkorte PABO opleiding als invaljuf voor de klas komen te staan in het speciaal basisonderwijs. Hier zag zij vele kinderen met zeer uiteenlopende leer- en ontwikkelingsbehoeften en zij vroeg zich af hoe zij elk kind het beste tot zijn recht kon laten komen. Zo kwam zij op het spoor van het Son-Rise programma.

Na het volgen van de Start-up cursus van het Son-Rise programma in de U.S.A. bij het Option Institute, is zij als zelfstandige cursussen aan ouders en begeleiders gaan geven alsmede individuele begeleiding bij gezinnen thuis.

 

FloorPlay
Waar het Son-Rise programma ontwikkeld is door ouders, is Floortime, een vergelijkbare contactgerichte methode, in dezelfde tijd ontwikkeld door een psycholoog (Greenspan). Door het volgen van de opleiding tot FloorPlay specialist (de Nederlandse variant van Floortime), weet zij zich gesterkt door een netwerk van professionals die werken vanuit een kindgerichte visie; zij gaan uit van de mogelijkheden van het kind en volgen de interesse van het kind om in contact en tot groei te komen.

Hiermee is zij weer terug waar zij als onderzoekster begon: het belang van een sensitieve (opvoedings)houding.

Lizette is supervisor bij het RINO Amsterdam voor de opleiding tot FloorPlay specialist. Van 2014 tot 2018 was zij verbonden aan Stichting Mama Vita, een platform voor moeders van een kind in het autisme spectrum.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief