Terug naar het overzicht

Katrijn Van Acker

Katrijn van Acker studeerde in 1999 af aan de Universiteit Gent als Licentiaat in de pedagogische wetenschappen, optie Orthopedagogiek. Na deze studie volgde zij nog de opleiding management voor de Social Profit Sector aan de Hogeschool Gent en Hogeschool West-Vlaanderen.

Zij schoolde zich bij in Schoolgerichte Pedagogische Hulpverlening (SPH) Coachen van leerkrachten bij opvoedingsproblemen aan de Katholieke Universiteit Leuven en in de Psychodiagnostiek van ontwikkelings- en gedragsstoornissen bij kinderen onder leiding van Prof. Dr. Herbert Roeyers. Daarnaast maakte ze zich de counseling techniek vanuit Life Space Crisis Intervention eigen bij Ph.D. Nicholas J. Long van the Insitute of Life Space Crisis Intervention.

In 2009 was zij medeauteur van het boek ‘Waar is de grens’ Omgaan met gedragsproblemen bij kinderen. Samen met Edda Jannsens en Gerrit Vignero creëerde zij in 2021 het intervisiespel Ontwarde draad.

Katrijn brengt haar draadverhalen vanuit 22 jaar ervaring als orthopedagoog in de dagelijkse praktijk.  In het begin ging zij aan de slag als begeleidster op de leefgroep in de bijzondere jeugdzorg waarna ze haar loopbaan als orthopedagoog voortzette in het speciaal onderwijs voor kinderen  van 2,5 tot 14 jaar. Momenteel is ze 5 jaar werkzaam als teamcoach in een ondersteuningsnetwerk waarbij ze vanuit haar ervaring vanuit het speciaal onderwijs schoolteams en leerkrachten coacht in het regulier onderwijs bij het omgaan met soms moeilijk hanteerbaar gedrag.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief