Jolanda Vonk is GZ-psycholoog/orthopedagoog-generalist bij Lore behandelcentrum, onderdeel van ORO in Helmond. Ze is daar werkzaam als regiebehandelaar, seksuoloog (NVVS S/H) en supervisor (OG/GZ-opleiding). Jolanda werkt ruim 35 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Daarnaast is Jolanda als zelfstandige actief al jarenlang actief als supervisor (LVSC) en is docent bij de RINO groep in Utrecht en consulent bij het CCE sinds 2017.

Zij geeft (in-company) trainingen en workshops op het gebied van emotionele ontwikkeling, integratieve beeldvorming en seksualiteit.

Jolanda Vonk is (sinds 2009) auteur van verschillende publicaties op het gebied van emotionele ontwikkeling. Het laatste boek verscheen in augustus 2021: Emotionele ontwikkeling: Over basisbehoefte en draagkracht, kwetsbaarheid en plezier. Een denk- en handelingskader voor de praktijk (Acco, 2021).

Jolanda Vonk is sinds 2013 verbonden aan het Landelijk Netwerk Emotionele Ontwikkeling (LNEO) en sinds 2015 aan NEED, Europees netwerk van professionals op het gebied van emotionele ontwikkeling. Vanuit dit laatste werkt zij mee aan kennisdeling in Europa en deelname aan wetenschappelijke onderzoek naar de SEO-schalen (SEO-V en VEO).

">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen