Terug naar het overzicht

Edda Janssens

Edda werkte in Vlaanderen als creatief agoog en orthopedagoog (bachelor in de Orthopedagogie) hoofdzakelijk met volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende kwetsbaarheden, zowel in een intramurale als in een ambulante setting.

Edda zet zich in om de kennis over emotionele ontwikkeling en de draad op een creatieve manier toegankelijk te maken. Ze werkt hierin nauw samen met Gerrit Vignero. Ze is als draadcoach werkzaam bij de diagnosedienst/ondersteuningsdienst van Tordale vzw waar ze orthopedagogen, teams en begeleiders coacht in het toepassen van het model van de draad van Gerrit Vignero en het aansluiten bij de emotionele ontwikkeling van cliënten.

In samenwerking met Katrijn Van Acker en Gerrit Vignero ontwikkelde Edda het intervisiespel “ontwarde draad”. Met dit spel worden teams met begeleiders gecoached in het toepassen van de draad bij een cliënt.

Edda is ook actief lid bij de SEN-SEO groep onder SAM vzw, die laatste is een Vlaams steunpunt voor mens en samenleving dat maatschappelijk kwetsbare mensen ondersteunt. Binnen dit netwerk was ze jarenlang trekker van het spoor “natuurlijk netwerk” en maakte samen met de ouders en de werkgroep de film ‘Emotioneel Gezien’ en was medeauteur van de brochure voor ouders ‘Over kunnen, aankunnen, moeten en willen, een brochure voor ouders en natuurlijk netwerk’. De film en brochure hebben als doel ouders van kinderen met een beperking te informeren over het model van Emotionele Ontwikkeling. Met deze kennis kunnen ouders beter aansluiten bij de ondersteuningsbehoeften van hun kind.

In 2017 richtte Edda de praatgroep Koffie met een Verhaal op: een praatgroep van ouders met bijzondere kinderen. Wat startte bij ‘Van ouders voor ouders’ is nu ook gegroeid naar ‘van ouders voor professionals.’

Ze is medeauteur van het boek kinderboek Pette, dat ze samen maakte met een gezin.

 

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief