Pijn signaleren; hoe dan? – Kim Pere en Daan Mirande

Van een klein kwaaltje tot chronische pijn; iedereen wordt weleens geconfronteerd met pijn. Maar wat als het communiceren rond pijn niet zo vanzelfsprekend is? Wat als iemand niet om hulp kan vragen? We kijken naar hoe pijn werkt en hoe je pijn kunt signaleren. We bespreken hoe pijnbeleving beïnvloed wordt. Dit doen we aan de hand van het verhaal van Willemien.

 

Onderwerpen waaraan aandacht besteed wordt:

  • opbouw van pijn
  • pijnsignalering
  • pijnbeleving en pijngedrag

 

Daan Mirande

Daan is praktijkverpleegkundige VG, werkzaam bij Stichting Dichterbij. Hij heeft veel ervaring met het werken met mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Daardoor weet hij hoe cruciaal het is om aandacht te hebben voor signalen van pijn en pijngedrag.

Daan neemt deel aan PijnZorg (On)beperkt. Hij is medeontwikkelaar en trainer van de training over het signaleren van pijn.

 

Kim Pere

Kim is psychosomatisch therapeut en fysiotherapeut en is werkzaam bij Elver. Al jaren heeft ze een sterke fascinatie voor het thema pijn, in het bijzonder bij mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking.

Haar missie is dan ook om eraan bij te dragen dat pijn snel wordt herkend en gesignaleerd, zodat op tijd de juiste behandeling voor pijn ingezet kan worden en de kwaliteit van leven optimaal is.  Binnen Elver geeft ze scholing en onderzoekt ze samen met het pijnteam complexe pijnvragen. Ze neemt deel aan PijnZorg (On)beperkt, is medeontwikkelaar en trainer van de training over signaleren van pijn.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen