Implementatie van de richtlijn pijn binnen de eigen zorgorganisatie – Nanda de Knegt en Leendert Sneep

Deze workshop gaat over implementatie van de richtlijn in zorgorganisaties. Hoe breng je in beeld wat er al gedaan wordt binnen de organisatie en waar de knelpunten zitten? Hoe maak je een implementatieplan dat daarop aansluit? Wie heb je daarbij nodig en wat kan je doen om bewustzijn en draagvlak te creëren?

We gaan praktisch aan de slag met het in kaart brengen van de situatie binnen de eigen organisatie en wisselen uit welke strategieën je daarvoor kunt inzetten.

Ook bespreken we de rol van een pijnteam in de implementatie en borging van kennis en vaardigheden rond pijn.

 

Leerdoelen:

  • Je weet wat er nodig is om een goede implementatie van de richtlijn te bereiken.
  • Je hebt een beeld van de knelpunten binnen de eigen organisatie en welke oplossingsstrategieën je daarop zou kunnen inzetten.
  • Je weet welke rol een pijnteam zou kunnen spelen bij de implementatie.

 

Nanda de Knegt

Nanda is neuropsycholoog en werkt als coördinator Wetenschap bij Zodiak. Ze is kernteamlid van PijnZorg (On)beperkt.

In 2015 promoveerde ze op het proefschrift The Down Side of Pain: Pain Assessment and Experience in Adults with Down Syndrome and the Relationship with Cognition. Het onderwerp ‘pijn bij mensen met een verstandelijke beperking’ bleef haar daarna bezighouden. Ze schreef alleen of met anderen artikelen hierover.

Nanda is voorzitter van de commissie die aan de herziening van de richtlijn Pijn bij volwassenen met een verstandelijke beperking werkt.

 

Leendert Sneep

Leendert is fysiotherapeut en lid van het pijnteam van Ipse de Bruggen. Vanuit dit pijnteam heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van de richtlijn pijn bij volwassenen met een verstandelijke beperking.

Leendert geeft scholingen over pijn aan begeleiders en behandelaars.

Daarnaast is hij lid van het landelijk Kennisnetwerk Pijn bij Verstandelijke Beperking Pijnzorg (On)beperkt, dat zich inzet om kennis op het gebied van pijn bij elkaar te brengen, om die verzamelde kennis  gemakkelijk toegankelijk te maken en om praktische handvatten te ontwikkelen voor knelpunten in de signalering, diagnostiek en behandeling van pijn.

">

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, ontwikkelingen en onze informatieve artikelen